-4½ dl socker -3/4 dl florsocker -1 Äggvita -1½ dl Kallt vatten Vispa ihop de här fyra ingredienserna, till en fluffig massa
-1½ dl kokhett vatten -1½ msk gelatinpulver Rör sen ihop de här två, så slätt det går
- Blanda samman alltihopa och vispa 30 minuter - Blanda ihop 2 dl oboypulver med 1 påse kokos! - Häll 1/4 av kokosblandningen i botten på en liten långpanna - Bred ut skummet jämt uppepå, häll över lite av cocosblandningen och ställ in i kylen i 4 timmar - Skär sen i lagoma fyrkanter, och doppa i den återstående kokosblandningen tills alla kanter är täckta! Klart
Pizzabullar Ungefär 30 bullar. Så här gör du: Blanda ihop -3 msk olja -5 dl fingervarmt vatten -50 g jäst -1 tsk salt -1 msk socker -cirka 13 dl vetemjöl. Låt degen jäsa i 10–20 min och kavla sedan ut den på bakbordet. Bred på 2 dl chilisås eller ketchup. Skär bacon (2 paket) i bitar strö över bacon 3-4 dl riven ost 2 msk pizzakrydda. ( istället för bacon kan man ta rökt skinka! Jag brukar ta ett paket med tunna skivor!) Rulla ihop degen, skär som ”kanelsnäckor” och lägg på smord plåt. Låt jäsa i 15–20 minuter och värm samtidigt ugnen till 225 grader. Grädda bullarna i 8–10 minuter, sedan är det bara att packa ner dem i utflyktskorgen! Smaklig måltid! Perfekt att bara att ta i handen, på väg till träningen.
Topping (läggs på kall kaka): 200 gr Philadelphiaost (light går bra) 100 gr rumsvarmt smör 4 dl florsocker (3 går också bra) 1-2 tsk vanilinsocker Ta gärna i lite citron eller lime för lite syrligare topping. Gör så här:
Blanda Mjöl, Kanel, Bikarbonat, Vaniljsocker och Ingefära i en skål Riv morötterna Vispa ägg och socker fluffigt Rör ner Mjölblandningen i äggröran Rör sedan i Matoljan och till sist Morötterna, Blanda väl Häll sen smeten i en smord form med löstagbar kant Grädda på nedersta falsen i 30 -50 min, det är lite olika pga hur saftiga Morötterna man använder är :) Pröva med en sticka, när stickan är lite lätt fuktig och ingen smet följer med upp är den klar. Låt sedan kakan kallna ..... När kakan kallnat är det dags för garneringen Mixa ihop alla ingredienserna till toppingen så den blir riktigt slät Sedan breder du ut den uppepå den kalla kakan. Förvara kakan i kylskåp, den håller sej flera dagar i kylen om man inte äter upp den bums 😉 Klart.