Blåbärs Cheesecake
Botten
300 gram Digestivekex
150 gram smör
Smeten
600 gram philadelphiaost
2 1/2 dl kessella 10 %
1 dl strösocker
1 dl majstärkelse
2 tsk vaniljsocker ( jag använde äkta vanilj i florsocker)
3 ägg
1 dl vispgrädde
200 gram vit choklad med citronsmak ( står ej med citronsmak men det är så gott) :-D
1 1/2 dl frysta blåbär ( Finns extrastora att köpa på Ica, Jättegoda)
Sätt ugnen på 175 grader
Krossa kex i en mixer och smält smöret, häll över kexen och blanda till en smet. Tryck ut den i en teflonform med avtagbar kant, 24 cm i diameter.
Förgrädda i 10 minuter och låt svalna.
Vispa philadelphiaosten och kesella krämigt. Blanda i strösocker, majsstärkelse,och vaniljsockret. Rör i äggen ett i taget och sist grädden.
Smält chokladen i ett vattenbad och blanda ner i smeten. ( obs, chokladen smälte men när vi skulle hälla över den så stelnade den på bara ngn sekund så det kan vara trixigt, det har inte jag kan jag säga) :-D
Häll smeten över kexbottnen och strö över rikligt med de goda blåbärena-
Grädda i 40 minuter i mitten av ugnen. När kakan är gyllenbrun så täck den med aluminiumfolie så den inte blir mörk.
Stäng av och släng in i kylen ett par timmar.
Ät och njuuuuuut!!!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar