Sidor

söndag 1 november 2009

LCHF Hallonpaj


Hittad på Matklubben så klart =) Modifierad att passa i vårt hushåll.


Hallonpaj med kokostäcke och vaniljcreme


Paj:

500 gr frusna hallon
3 dl Kokosflingor
2 ägg
75 g smör (80%)
(valfri sötning om man vill, jag kör utan)


- Bred ut hallonen i en ungsfast form som är stor nog så att hallonen täcker botten (man ska inte se botten)och låt dem tina.

- Sätt ugnen på 200 grader

- Smält smöret och dra åt sidan.

- Blanda i en skål: Kokos, ägg och ev sötning.

- Rör i smöret och låt det dra 10 minuter.

- När hallonen tinat så täcker du dem med kokosblandningen

- In i ugnen i ca 20 min eller tills kokosen fått en fin gyllenbrun färg.


Vaniljcreme:

500 gr Mascarpone
1½ tsk ekologiskt vaniljpulver
2 äggulor
ev: några droppar pressad lime, men smaka utan först.

Vanilj cremen blandas bara ihop och serveras till hallonpajen.


**********************

Till de som inte ätter LCHF brukar jag även ställa fram en bytta vaniljglass att äta till pajen, eller vanlig vaniljsås går också bra.


Kardemumma går utmärkt att blanda i kokossmeten om man vill ändra smakupplevelsen lite.


Om jag får förelå märke på frysta hallon så har Euroshoppers hallon den bästa smaken, skogshallonsmaken är underbar

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar