Sidor

tisdag 11 juli 2017

Fläskpannkaka


Fläskpannkaka

Ingredienser:

4 Ägg
2 dl Grädde
1 dl Vatten
2 msk Fiberhusk
nypa Salt

300g Bacon eller Fläsk

Så här gör du:

Klipp Bacon eller Fläsket i bitar

Lägg det i den ungsfasta formen du ska göra Pannkakan i och ställ in i kall ugn.

Sätt på ugnen med formen i på 225 grader, över och undervärme . Bacon eller fläsk brukar bli färdigt lagom till ugnen blir varm, men håll ett öga på det så det inte blir brännt ;)


När ugnen blivit varm, vispar du ihop din smet, och låter den stå och svälla Ca 5 min.

Ta ut formen och häll smeten över, och grädda i 225 grader i 20 minuter. 

Ta ut pannkakan ur ugnen och avnjut gärna med lite lingon.

Tips: Om du vill göra den i fler varianter kan du slänga i nån dl riven ost, kanske purjo. Eller byta ut det köttiga mot skinka eller champinjoner. Eller varför inte tomat och Basilika ;) Bara fantasin sätter gränser

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar