måndag 23 februari 2009

Cheesecake med hallonsås

Cheesecake med Hallonsås


*1*
12 digestivekex
100 G smält smör

krossa kexen och mixa med smöret, bred ut blandningen i en form med löstagbar kant. In i ugnen 5-10 min/180 grader

*2*


200 G Philadelphiaost
3 ägg
1½ dl socker

mixa och bred ut på den nygräddade botten, in i ugnen igen nu i 35 minuter.
låt sen kallna innan nästa lager.

*3*


400 G Creme fraiche
1 msk vaniljsocker
1 dl siktat florsocker

mixas och bredes på den kalla kakan. Sen in med hela i ugnen i 10 min/ 180 grader.

Kyl ner och ställ i frysen några timmar, gärna över natten.

Kakan kan tinas i rumsvärme en stund innan den skall ätas, men man kan ställa den i kylen på morgonen, om den ska ätas under dagen.

500g hallon mixas med socker efter smak, och serveras vis sidan om.

Smaskens

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar