Morotskaka
Gör botten beståenden av:
3 ägg
3 dl socker
3 1/2 dl mjöl
2 tsk kanel
2 tsk bikarbonat
1 1/2 dl matolja
1 tsk vaniljsocker
1/2 tsk ingefära (om du vill)
5 dl smårivna morötter
175 gr i ca: 30-50 minuter
Topping (läggs på kall kaka):
200 gr Philadelphiaost (light går bra)
100 gr rumsvarmt smör
4 dl florsocker (3 går också bra)
1-2 tsk vanilinsocker
Ta gärna i lite citron eller lime för lite syrligare topping.
Gör så här:
Blanda Mjöl, Kanel, Bikarbonat, Vaniljsocker och Ingefära i en skål
Riv morötterna
Vispa ägg och socker fluffigt
Rör ner Mjölblandningen i äggröran
Rör sedan i Matoljan och till sist Morötterna, Blanda väl
Häll sen smeten i en smord form med löstagbar kant
Grädda på nedersta falsen i 30 -50 min, det är lite olika pga hur saftiga Morötterna man använder är :)
Pröva med en sticka, när stickan är lite lätt fuktig och ingen smet följer med upp är den klar.
Låt sedan kakan kallna
.....
När kakan kallnat är det dags för garneringen
Mixa ihop alla ingredienserna till toppingen så den blir riktigt slät
Sedan breder du ut den uppepå den kalla kakan.
Förvara kakan i kylskåp, den håller sej flera dagar i kylen om man inte äter upp den bums 😉
Klart.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar