måndag 23 februari 2009

Morotskaka (Leilas)



Morotskaka


Gör botten beståenden av:

3 ägg
3 dl socker
3 1/2 dl mjöl
2 tsk kanel
2 tsk bikarbonat
1 1/2 dl matolja
1 tsk vaniljsocker
1/2 tsk ingefära (om du vill)
5 dl smårivna morötter

175 gr i ca: 30-50 minuter


Topping (läggs på kall kaka):


200 gr Philadelphiaost (light går bra)
100 gr rumsvarmt smör
4 dl florsocker (3 går också bra)
1-2 tsk vanilinsocker

Ta gärna i lite citron eller lime för lite syrligare topping.


Gör så här:


Blanda Mjöl, Kanel, Bikarbonat, Vaniljsocker och Ingefära i en skål 

Riv morötterna



Vispa ägg och socker fluffigt

Rör ner Mjölblandningen i äggröran


Rör sedan i Matoljan och till sist Morötterna, Blanda väl

Häll sen smeten i en smord form med löstagbar kant


Grädda på nedersta falsen i 30 -50 min, det är lite olika pga hur saftiga Morötterna man använder är :)


Pröva med en sticka, när stickan är lite lätt fuktig och ingen smet följer med upp är den klar.


Låt sedan kakan kallna


.....


När kakan kallnat är det dags för garneringen


Mixa ihop alla ingredienserna till toppingen så den blir riktigt slät 

Sedan breder du ut den uppepå den kalla kakan.


Förvara kakan i kylskåp, den håller sej flera dagar i kylen om man inte äter upp den bums 😉


Klart.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar