Sidor

onsdag 12 augusti 2009

Köttfärs Jansson

Köttfärs Jansson      225 grader/50 min

½ kg köttfärs

1 gul lök (hackas)

8-10 potatisar (mjölig sort) (skivas tunnt)

1 paket kelda ostsås

½-1 dl matlagningsgrädde

3 pressade vitlöksklyftor (jag tar 5)

Salt, grillkrydda och peppar efter behag, tacokrydda för lite mer smak om man vill.



Gör så här:


- Sätt på ugnen på 225 grader

- Bryn köttfärs i en stekpanna , blanda i kryddor och vitlök. Ställ sen åt sidan.

- Skala och skiva eller strimla potatis, hacka löken 
 

- Smörj en ungsfast form.

- Lägg 1 lager potatis, 1 lager köttfärs, ½ paket ostsås, malen svartpeppar & ev salt, sen potatis igen , köttfärs, ½ paket ostsås, 
malen svartpeppar & ev salt, och avsluta med potatis!

-Häll över matlagningsgrädden och grädda i 225 grader mitt i ugnen i 50 minuter eller till vätskan kokat in och allt fått fin färg! Lägg en bit ungsfolie över formen om den får för mycket färg.

KLART!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar