Rosenbröd ca 32st
5 dl Vatten
25 gr Margarin
50 gr Jäst
1 tsk Salt
1 msk Socker
12 - 14 dl Vetemjöl
Garnering: vispat ägg och Vallmofrön
1. Smält smöret, häll i vattnet och värm till fingertemp.
2. Smula jästen i en bunke och häll över degspadet.
3. Rör i socker, salt och nästan allt mjöl. Spara lite av mjölet till utbakningen.
Jäs degen 30 min
4. Dela degen i 4 bitar, och rulla ut varje bit till en längd! Skär varje längd i 8 bitar.
5. Rulla runda bullar och ställ på smord plåt.
6. Klipp ett kryss i toppen på varje bulle, och jäs sen i ytterligare 30 min.
7. Pensla med ägg och strö på lite vallmofrön.
8. Grädda 225-250 grader/8-10 min
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar