fredag 14 augusti 2009

Rosenbröd


Rosenbröd ca 32st


5 dl Vatten
25 gr Margarin
50 gr Jäst
1 tsk Salt
1 msk Socker
12 - 14 dl Vetemjöl
Garnering: vispat ägg och Vallmofrön

1. Smält smöret, häll i vattnet och värm till fingertemp.

2. Smula jästen i en bunke och häll över degspadet.

3. Rör i socker, salt och nästan allt mjöl. Spara lite av mjölet till utbakningen.
Jäs degen 30 min

4. Dela degen i 4 bitar, och rulla ut varje bit till en längd! Skär varje längd i 8 bitar.

5. Rulla runda bullar och ställ på smord plåt.

6. Klipp ett kryss i toppen på varje bulle, och jäs sen i ytterligare 30 min.

7. Pensla med ägg och strö på lite vallmofrön.

8. Grädda 225-250 grader/8-10 min

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar