Lakritskola med havssalt
Klä en form med bakplåtspapper
Krossa ½påse turkisk peppar i mortel.
Lägg i krosset +
3 dl grädde,
3dl socker,
1dl sirap,
1 msk kakao
i en kastrull
*
Koka upp under omrörning. puttra en stund
och gör kulprovet , när det går att forma en
kladdig kula är det färdigt
*
Rör ner 2 tsk smör och häll i formen.
Låt det stelna kallt.
*
Smält 200g mörk choklad
*
doppa varje utskuren bit och lägg på ett
bakplåtspapper
*
strö havsalt över innan det stelnar.
Klä en form med bakplåtspapper
Krossa ½påse turkisk peppar i mortel.
Lägg i krosset +
3 dl grädde,
3dl socker,
1dl sirap,
1 msk kakao
i en kastrull
*
Koka upp under omrörning. puttra en stund
och gör kulprovet , när det går att forma en
kladdig kula är det färdigt
*
Rör ner 2 tsk smör och häll i formen.
Låt det stelna kallt.
*
Smält 200g mörk choklad
*
doppa varje utskuren bit och lägg på ett
bakplåtspapper
*
strö havsalt över innan det stelnar.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar