tisdag 9 maj 2017

Korvbröd Lchf







Korvbröd 8 st (eller 4 vanliga frallor)

Går även att göra 6 st Hamburgerbröd. Bröden blir något tyngre än vanliga korvbröd, därför gör jag dom lite smalare. Smaken däremot funkar absolut. När jag provbakade och gjorde 4 st större, så blev det på tok för mycket bröd att tugga. Så därför gör jag fortsättningsvis 8 st lite smalare korvbröd, som jag skrivit i beskrivningen, istället för 4 som stod i receptet när jag läste det på sidan jag lånat det ifrån. Det sista korvbrödet prövade jag att köra i toastmaskinen med skinka, ost och lite purjo. Det blev så himla gött, så vi satt bara och log i varsitt hörn, jag och sambon. Så pröva det också ;)


Ingredienser:

2 Ägg

2 dl Turkisk Yoghurt

3 msk smält Smör

1.5 dl Mandelmjöl

1.5 dl Pofiber

1.5 msk Fiberhusk

2 tsk Bakpulver

½ tsk Salt

Ägg till pensling


Gör så här:

Smält smöret

Sätt ugnen på 200 grader

1. Vispa äggen fluffiga

2. Vispa sedan ner Yoghurt och det smälta fettet i äggen.

3. Blanda samman alla torra ingredienser i en bunke

4. Vispa samman det torra med det blöta och låt svälla i minst 5 minuter

5. Blöt händerna och Dela upp degen i 8 delar, och forma avlånga "korvbröd" utav dem. (4 delar om du vill göra frallor ) De sväller ju lite av bakpulvret i ugnen, så blir de smala, så gör det inget.

6. Pensla bröden med vispat ägg.

7. Grädda på mittersta falsen ca: 15 minuter. Så du ser att de fått lagom färg.

8. Låt svalna på galler


Dessa bröden kan frysas och tas upp när man ska grilla korv. 

Här har jag gjort toast av ett korvbröd





Receptet hittat inne på Lchfarkivet.se






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar