måndag 9 december 2013

Lakrits Fudge med Turkisk Peppar

Lakrits Fudge med Turkisk Peppar

3 dl Vispgrädde

3 dl Strösocker

1 dl ljus Sirap

50 g Smör

1 msk Honung

150 g Marabou med lakrits smak

10 krossade Turkisk peppar karameller

Gör så här:

Mät upp grädde, strösocker, sirap i en stor kastrull, låt koka till 120 grader, eller tills det

klarar "kulprovet". 

Rör sedan ner honung och smör, och bryt till sist ner chokladen i blandningen. Rör tills 

allt löst sig och du har en fin smet.

Häll upp i en bakpappersklädd form ca:15 x 25 cm 

Strö över de finkrossade karamellerna över fudgen och låt stelna på sval plats

Skär sedan lagom stora bitar och lägg upp i en skål.


Lånat av en vän

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar