söndag 23 april 2017

Blomkål/Broccoli Gratäng


Blomkål/Broccoli Gratäng


Sätt ugnen på 200 grader.

Ingredienser:

500g fryst/färsk Broccoli

500g fryst/färsk Blomkål

3 dl Vispgrädde

3 Ägg

5 dl riven Ost

Peppar & Salt

Gör så här:

1. Koka Broccoli och Blomkål ett par minuter i lättsaltat vatten.

2.Häll av i ett Durkslag och låt vattnet rinna ur.

Blanda Grädde, Ägg, Peppar och Salt (efter behag) i en skål.

3. Ta Broccolin, Blomkålen och lägg i en ungsfast form

4. Häll över Osten och blanda lite med kålen. 

5. Häll över Äggstanningen

In i mitten i ugnen och grädda i 20-30 min.

Tips:
Vill man kan man skiva Tomat, strö över lite hackad Basilika och lite mer Rivost och gratinera i ytterligare 10 min ;)

Ät som den är, eller till kassler, kött eller fisk. Jag har även strimlad kassler i ibland, det är jättegott det med.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar