söndag 30 april 2017

Blomkålsgömma




Blomkålsgömma


Hittade detta recept på fb och tänkte att det måste vi genast pröva här hemma! Blomkålsgömma får den heta, även om sambon tycker Zombiehjärna som jag kallade det från början, var ett mer passande namn, baserat på utseendet 😉
Detta var en helt suveränt god rätt, och man vill bara ha mer och mer utav den, så mitt tips är, GÖR DEN !

Ingredienser:

1 Färskt Blomkålshuvud
500 gr Köttfärs
1 Gul Paprika
1 Röd Paprika
1 Gul Lök
1 knippe Persilja
2 Ägg
2 Vitlöksklyftor
1 tsk Senap
2 pkt Bacon

Kryddor: Salt, Peppar, Chiliflakes, Grillkrydda 

Gör så här:

1: Ta av bladen av Blomkålshuvudet, och skär ett 1½ cm kryss i stammen. Koka huvudet helt i lättsaltat vatten i 5 min, låt rinna av i ett durkslag.

2. Hacka Paprikorna, Löken och Persiljan i bitar.

3. Ta en skål och lägg i Köttfärs, Paprikor, Lök, Persilja, Ägg, Senap, Kryddor och pressa i Vitlöksklyftorna! Blanda ihop till en jämn smet.

4. Ta Blomkålshuvudet och lägg det i tex en Pajform. Behöver inte smörja formen.



5. Ta därefter och täck hela Blomkålshuvudet med köttfärsröran. som en kupol.

6. Lägg därefter Bacon tvärsöver ovanifrån och ned längs kanterna, så det täcker hela kupolen.



7: Ställ in i mitten av ugnen 175 grader i 35 min, ta ut när Baconet fått lite färg.



8: Servera med tex, Tomat, Fetaost och färsk Basilika, som översta bilden. Eller Keso, eller vad du nu känner passar till 😉





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar