Lembas
Lembas
12
stycken
Ingredienser:
6
ägg
8 dl riven ost
6 msk majonnäs, philadpelhia eller annan mjukost
3 msk fiberhusk (pofiber är billigare)
3 tsk bakpulver
8 dl riven ost
6 msk majonnäs, philadpelhia eller annan mjukost
3 msk fiberhusk (pofiber är billigare)
3 tsk bakpulver
ev lite hela Linfrön
Gör så här:
Sätt ugnen på 200 gr C
Blanda
allt väl i en bunke.
Låt stå 10 min så att fibrerna mjuknar.
Klicka ut på smörpapper och forma platta små tekakor, ca 1 cm tjocka, jag gör 6 st på varje plåt.
Grädda i 200 grader mitt i ugnen tills bröden är ljust bruna (för länge och för varmt gör att osten börjar smaka bränt) ca 13-15 min.
Låt stå 10 min så att fibrerna mjuknar.
Klicka ut på smörpapper och forma platta små tekakor, ca 1 cm tjocka, jag gör 6 st på varje plåt.
Grädda i 200 grader mitt i ugnen tills bröden är ljust bruna (för länge och för varmt gör att osten börjar smaka bränt) ca 13-15 min.
Dessa Bröd kallas även alvbröd och du kanske har hört namnet i sagan om ringen ;)
Förslag:
1: Använd som "smörgås" med bregott och skinka etc.
2: Det går bra att användas som tex, pizzadeg också, men förgräddas då i 175 gr i 15 min. Sen lägger man på fyllningen. Denna sats halveras till en pizzabotten.
3: Grädda i våffeljärnet och använd som matvåffla med räkor, dill, majonäs etc på. Men ta då 1 msk mindre av fiberhusken.
Förvara: Ställ dom på högkant i en 2L glasslåda i kylen med plast över, håller sej gott i 2-3 dagar, annars stoppar du en bit smörpapper emellan varje "bröd"och fryser in dom. Tina i micron går bra, men låt den ligga lite och "lufta" sej efter. Eller rosta lite i brödrosten, så dom får tillbaks sin knaprighet.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar