Kålpudding Lchf
Ingredienser:
1 Vitkålshuvud
1,2 kg Blandfärs eller Fläskfärs
6 ägg
5 dl Vispgrädde 40%
1 Gul Lök om man använder det i sin kost
kryddor: salt, peppar, paprika, grillkrydda (Krydda som du vill och som din kost tillåter)
Smör
Gör så här:
-Blanda Köttfärs, Ägg, Vispgrädde, kryddor och ev hackad lök om du tillåter dej det. Ställ det sen åt sidan.
-Hacka Kålhuvudet i lagom små "fyrkantiga" bitar.
Koka den hackade kålen i lättsaltat vatten tills den börjar se genomskinlig ut.
Häll av i durkslag.
-Släng i en klick smör i stekpanna och bryn kålen lite grann.
-Ta fram 2 stora ungsfasta formar, eller en långpanna!
Lägg kål i botten på formarna, sen färsblandningen och sist resten av kålen uppepå.
-Hyvla lite smör och lägg ovanpå, och sen in med puddingen i ugnen. Låt stå i 175 grader, på näst nedersta falsen i 40 min!
-Låt svalna och dela upp i lagoma portioner och stoppa in i frysen. Jag fryser i lagoma rutor i 1-literspåsar, så tar det inte så stor plats i min frys.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar