onsdag 12 augusti 2009

Köttfärslimpa a´la Nyfiken

Köttfärslimpa ala Nyfiken


Ingredienser:

600 gr köttfärs

1 hackad gul lök

3 ägg

1 dl grädde

2 pressade vitlöksklyftor

salt, peppar efter behag

(grillkrydda & paprikakrydda)

2dl tinade ärtor majs och paprika


Gör så här:


Ställ ugnen på 250 grader

Stek den hackade löken

Blanda samman ägg, mjölk, köttfärs, kryddor, vitlök och lök

Smöra en form

Lägg i köttfärsen och platta den lite.

Lägg grönsakerna som en sträng i mitten, vik sen över köttfärskanterna och forma den till en limpa, grönsakerna ska va gömda i mitten.

Hyss in i den varma ugnen, på nedersta falsen, och vrid ner värmen till 200 gr.

Grädda i 1 timma.

Förslag: Kläd limpan med bacon innan du sätter in den i ugnen, det är inte dumt alls. Ät Keso till eller en grönsallad.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar