onsdag 12 augusti 2009

Skogsbärspaj

Skogsbärspaj

Mördeg. Ugn 175 grader

150 g kallt smör.
4 dl vetemjöl
1/2 dl florsocker
1 Ekologiskt ägg
1/2 msk vatten

Nyp ihop smör, vetemjöl och florsocker.
Tillsätt ägget och vattnet och arbeta ihop tills degen precis går ihop. Knåda inte! Plasta degen och låt vila i kylen en stund. (minst 30 min)

Fyllning.
1 pkt Hallon& Blåbär
1 pkt björnbär
Potatismjöl
2 1/2 msk socker, gärna med lite vanilj i.

Knaprig topping.
75 gram smör
2 1/2 dl havregryn
1 1/2 dl socker
Blanda smör, havregryn och sockret och låt svälla en stund.

Sätt på ugnen en stund innan du tar ut degen och trycker den i en pajform, ställ in och förgrädda i ca 10 min. Ta ut och häll över bär och sist toppingen. In i ugnen och låt stå ca 25 min. Servera med Vaniljglass.

(Fick receptet av en bloggkompis)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar