onsdag 12 augusti 2009

Mörkt Långpannebröd

Filmjölksbröd!



Ett gott långpannebröd som även blir jättegott även med en påse Vörtkryddor i till jul! Degen blir kladdig och ska så vara, så det är lite kladdigt att få ner den jämnt i plåten ;) Min mamma har gjort detta bröd sedan jag var liten, och det är fortfarande poppis hemma även hos mina ungar ;)

Ingredienser:

1 L A-fil

6 dl Filmjölk

4 dl Sirap

6 tsk Bikarbonat

3 tsk Bakpulver

1,8 kg Rågsikt



-Sätt ugnen på 150 grader

-Häll i alla ingredienser i en köksassistent och kör i hop snabbt till en kladdig smet.

-Bred ut den så jämt det går i en lång panna

-In i nedre delen av ugnen på vanlig över/under-värme: 150 grader -1 Timma

-Vrid ner till 100 grader - 1 Timma

-Stäng av ugnen och kör på Eftervärme - 15 minuter

-Lägg upp att svalna på galler mellan två bakdukar

-Skär i 6-9 kubbar när den svalnat, fler om man inte vill ha så stora bitar!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar