Filmjölksbröd!
Ett gott långpannebröd som även blir jättegott även med en påse Vörtkryddor i till jul! Degen blir kladdig och ska så vara, så det är lite kladdigt att få ner den jämnt i plåten ;) Min mamma har gjort detta bröd sedan jag var liten, och det är fortfarande poppis hemma även hos mina ungar ;)
Ingredienser:
1 L A-fil
6 dl Filmjölk
4 dl Sirap
6 tsk Bikarbonat
3 tsk Bakpulver
1,8 kg Rågsikt
-Sätt ugnen på 150 grader
-Häll i alla ingredienser i en köksassistent och kör i hop snabbt till en kladdig smet.
-Bred ut den så jämt det går i en lång panna
-In i nedre delen av ugnen på vanlig över/under-värme: 150 grader -1 Timma
-Vrid ner till 100 grader - 1 Timma
-Stäng av ugnen och kör på Eftervärme - 15 minuter
-Lägg upp att svalna på galler mellan två bakdukar
-Skär i 6-9 kubbar när den svalnat, fler om man inte vill ha så stora bitar!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar