Taget från Jamie Olivers recept
1 Kyckling
100 g Parmaskinka
rivet skal av en Citron
1 pressad Vitlök
125 g Smör
Färsk Timjan
Salt
- Sätt ugnen på 220 grader
- För in handen försiktigt under skinnet på kycklingen
- Gör 2 snitt i varje lår
- Hacka och blanda skinka, citronskal, smör, salt och timjan till en smörpasta.
- Lägg in pastan jämt under skinnet, tryck ut den så att den ligger under hela skinnet på kycklingen, och även i snitten på låren.
- Lägg skivad citron inuti kycklingen
- Ställ in i ugnen i en stor smord form i 20 minuter
Skala och skär potatis i tärningar, blanda den gärna med tärnad rotselleri
Blanda tärningarna med olivolja, vitlök, timjan, salt och peppar
Ta ut kycklingen ur ugnen efter 20 minuter, bred ut potatisblandningen runt om, och ungstek allt i ytterligare 40 minuter.
Helt sagolikt gott! Rekomenderas starkt
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar